De e-learning Prenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie (PSIEPrenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie ) is bedoeld voor (verloskundig) zorgverleners . Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft de e-learning ontwikkeld in samenwerking met de KNOV, NVK, NVMM, NVKC, Sanquin en TNO.

Na het volgen van de e-learning heb je kennis van de achtergronden en de juiste uitvoering van de prenatale screening op PSIE. Het hele traject van de screening komt aan bod, zoals voorlichting geven aan de zwangere, het registratieproces en de vervolgtrajecten wanneer er sprake is van een infectieziekte of (een risico op) erytrocytenimmunisatie.

Inlogprocedure

Om de e-learning te kunnen volgen je je registreren. Na registratie ontvang je direct een mail met je inloggegevens. Met deze gegevens kun je gedurende twee weken inloggen. Je kunt tussentijds uitloggen en later weer verder gaan waar je was gebleven. Na twee weken vervallen je inloggegevens. Je kunt je altijd opnieuw registreren.

Inloggen e-learning


Problemen met inloggen?
De e-learning werkt op dit moment niet goed onder Internet Explorer 11. We raden je aan een andere browser te gebruiken.

Inhoud

De e-learning bestaat uit zes hoofdstukken en een afsluitende toets.

Hoofdstuk 1: Het bevolkingsonderzoek PSIE Prenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie
Hoofdstuk 2: Samen voor gezondheid en kwaliteit
Hoofdstuk 3: Informeren van de zwangere
Hoofdstuk 4: Bloedafname en registratie gegevens
Hoofdstuk 5: Screening op infectieziekten
Hoofdstuk 6: Screening op erytrocytenimmunisatie 

Benodigde tijd

Het doorlopen van de e-learning kost ongeveer 1 uur. Je hoeft de e-learning niet in een keer af te ronden; dit kan in meerdere sessies binnen twee weken. 

Toets en certificaat

Je sluit de e-learning af met een toets. De toets bestaat uit 15 (wisselende) vragen. Als je 11 van de 15 meerkeuzevragen correct beantwoordt, benBeroepsvereniging Echoscopisten Nederland je geslaagd voor de toets. Je ontvangt het certificaat per e-mail wanneer je het venster sluit. Dit certificaat kun je, wanneer nodig, opsturen naar je werkgever.

Je hebt drie pogingen om de toets te maken. Na twee weken of drie keer zakken, sluit je account. Om de toets daarna opnieuw te maken, moet je een nieuw account aanmaken.

Accreditatie

De e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen. Heb je een BIG-registratie en heeft jouw beroepsgroep de e-learning geaccrediteerd? Dan schrijft RIVM jouw punten bij in je persoonlijk dossier in PE-online (GAIA). Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie over accreditatie per beroepsgroep.

Beroepsvereniging Punten Geaccrediteerd tot  Wie schrijft punten bij?

KNOVKoninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (verloskundigen)

1

31-05-2023

RIVM

NVOGNederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (gynaecologen)

1

29-04-2022

RIVM

ABC-1 (huisartsen)

1

24-03-2022

RIVM

Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en verzorgenden V&VN 

1

01-05-2021

RIVM

NVMM (artsen-medisch microbiologen)

1

03-05-2022

RIVM

 

Wat doen we met jouw gegevens?

Wanneer je deelneemt aan de e-learning worden jouw persoonsgegevens (accountgegevens) en het eindresultaat van de toetsing geregistreerd. Deze gegevens zijn nodig om een certificaat te kunnen uitgeven als je geslaagd bent voor de toets en, indien van toepassing, het bijschrijven van accreditatiepunten in GAIA (PE-online).

De beheerder van de e-learning (The Courseware Company, Utrecht) heeft toegang tot jouw gegevens ten behoeve van het accountbeheer en het oplossen van eventuele technische problemen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) draagt verantwoordelijkheid voor de omgang met de geregistreerde gegevens. Deze gegevens worden voor een periode van 1,5 jaar bewaard. Wil je dat jouw gegevens eerder worden verwijderd, stuur dan een e-mail naar cvb@rivm.nl.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVGAlgemene Verordening Gegevensbescherming ) is van toepassing op de registratie. Je gegevens worden nooit zonder jouw toestemming aan derden gegeven.

Deelname aan deze e-learning houdt in dat je akkoord gaat met bovenstaande verwerking van jouw gegevens. Voor meer informatie zie ook http://www.rivm.nl/privacy