Het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu regisseert en coördineert de landelijke bevolkingsonderzoeken, waaronder de screeningonderzoek op down-, edwards- en patausyndroom en het structureel echoscopisch onderzoek. Heeft u een algemene vraag? Dan kunt u een e-mail sturen naar cvb@rivm.nl.

Voor vragen over de NIPT ziet u hieronder waar u terecht kunt. Voor overige vragen neemt u contact op met de Regionale Centra of het laboratorium voor de combinatietest.

Correspondentieadres 

RIVM
Centrum voor Bevolkingsonderzoek (CvBCentrum voor Bevolkingsonderzoek )
Postbus 1
3720 BA Bilthoven

Bezoekadres

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721 MA Bilthoven

Vragen over de NIPT

Bent u verloskundig zorgverlener en heeft u een vraag over de NIPTniet-invasieve prenatale test ? Kijk dan eerst of u het antwoord vindt bij deveelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet bij? Kijk dan hier waar u met uw vraag terecht kunt: 

 • Organisatie en logistiek van de Prenatale Screening: bij het Regionaal Centrum in uw regio.
 • Peridos: de antwoorden op veelgestelde vragen staan op www.peridos.nl. U vindt daar ook handleidingen en contactgegevens voor uw overige vragen over Peridos.
 • Medisch-inhoudelijk: bij het Centrum voor Prenatale Diagnostiek in uw regio.
 • De uitslag van de NIPT: bij het NIPT-laboratorium waar uw regio bij is aangesloten.
  • Voor de regio’s SPSAO, Regionaal Centrum VUmcVU Medisch Centrum Amsterdam, SPSNN en SPSRU: NIPT-laboratorium Amsterdam (VUmc), Telefoon: 020-44 40 747 (secretariaat Genoomdiagnostiek), E-mail: NIPT_KlinGen@amsterdamumc.nl
  • Voor de regio’s SPN en Regionaal Centrum Zuidoost Nederland: NIPT-laboratorium Maastricht (MUMC+), Telefoon: 043 -387 1345 (Laboratorium Klinische Genetica, Maastricht UMCUniversitair Medisch Centrum+), E-mail: NIPT@mumc.nl
  • Voor de regio’s RCNZH en SPSZN: NIPT-laboratorium Rotterdam, Telefoon: 010-7038995, E-mail: loket.klinischegenetica@erasmusmc.nl
 • De betaling van de NIPT: de antwoorden op veelgestelde vragen staan op www.NIPTbetalen.nl. U vindt daar ook contactgegevens voor uw overige vragen over de betaling.
 • De bloedafnamelocaties en NIPT-laboratoria: op www.meerovernipt.nl vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Op deze site staat ook een contactformulier. U kunt dit gebruiken voor uw overige vragen over de bloedafnamelocaties.

Laboratorium combinatietest

Star-SHL
Mw mevrouw . dr Y.B. de Rijke / Mw. dr. J.A.M. Laudy,
Klinisch chemicus
Postbus 8661
3009 AR Rotterdam
T: 010 289 03 57
E: y.derijke@erasmusmc.nl / j.a.m.laudy@star-mdc.nl