Materialen voor publiek

Folders

De Nederlandstalige, gedrukte versies zijn te bestellen via de webshop. U kunt de folders ook downloaden. Daarnaast zijn van de folders vertaalde versies online beschikbaar.

De folders prenataletijdens de zwangerschap screeningonderzoek op down-, edwards- en patausyndroom en het SEOstructureel echoscopisch onderzoek  worden twee keer per jaar vernieuwd en gedrukt . Wij adviseren daarom geen grote voorraden van de folders te bestellen.

Websites

Materialen voor professionals

  • Informatiekaart: bedoeld om in te zetten tijdens het counselingsgesprek over de screeningonderzoek op down-, edwards- en patausyndroom. De kaart kan helpen om de informatie voor de zwangere toegankelijker te maken. Te bestellen via de webshop.
    Per 1 augustus 2021 kun je gebruik maken van een nieuwe informatiekaart. Deze informatiekaart is onderdeel van de informatiemap voor de (bij)scholing over het eerste trimester SEOstructureel echoscopisch onderzoek . De kaart is vanaf de zomer los te bestellen.
  • Gespreksleidraad NIPT voor counselors: met daarin achtergrondinformatie over de NIPTniet-invasieve prenatale test en de veranderingen in de counseling. Plus een handleiding met aandachtspunten voor de counseling. 

Informatiematerialen (bij)scholing eerste trimester SEO in onderzoekssetting