Hoe registreer je de conclusie en het advies nadat het eerste trimester SEO structureel echoscopisch onderzoek (structureel echoscopisch onderzoek) is uitgevoerd? Een overzicht. 

Registratie conclusie

Zwangere

Registratie advies

Geen bijzonderheden

Komt in aanmerking voor een tweede trimester SEO

Heeft een indicatie voor een tweede trimester GUO geavanceerd echoscopisch onderzoek (geavanceerd echoscopisch onderzoek) type 1*

Tweede trimester SEO

Verwijzing GUO type 1

Verdenking afwijking, vervolgens aangeven op basis van:

  • Structurele afwijking en/of

  • Afwijkende biometrie en/of

  • Obstetrische parameters

Krijgt een verwijzing voor een eerste trimester GUO type 2

Verwijzing GUO type 2

Incompleet onderzoek

(indien één of meerdere structuren niet beoordeelbaar of niet beoordeeld zijn). Een leeg veld bij de CRL crown-rump-length (crown-rump-length)- en NT Nekplooimeting (Nekplooimeting)-meting zijn geen reden om het onderzoek als incompleet af te geven.

Komt in aanmerking voor een tweede trimester SEO

Heeft een indicatie voor een tweede trimester GUO type 1*

Tweede trimester SEO

Verwijzing GUO type 1

 

* In deze situatie is het van belang dat de echoscopist weet dat de zwangere een indicatie heeft voor een tweede trimester GUO type 1. Dit heeft de counselor vermeld in de aanvraag van het eerste trimester SEO in Peridos als ‘indicatie GUO type 1’. De praktijkassistente, die veelal de aanvragen in Peridos zal checken, moet zorgen dat de echoscopist hiervan op de hoogte is.

Kijk voor een overzicht van de uitslagen die de zwangere kan krijgen ook op de publiekspagina www.pns.nl/13-wekenecho/uitslag