U kunt uw ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen. Dit heet prenataletijdens de zwangerschap screeningonderzoek . U kunt kiezen voor twee onderzoeken:

  • de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom 
  • onderzoek naar lichamelijke afwijkingen (13 wekenecho en 20 wekenecho).

U bepaalt zelf of u deze onderzoeken laat doen. In deze folder leest u meer over de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom.

De folder is ook beschikbaar in het Engels, Turks, Arabisch en Pools. (Vertalingen van de nieuwe folder NIPTniet-invasieve prenatale test volgen.)

Let op: De nieuwe folder NIPT is te downloaden via deze pagina. Professionals die folders bestellen in de webshop ontvangen nog tot ongeveer december nog de folder 'De NIPT en de combinatietest'. Dit vanwege een grote voorraad folder NIPT en de combinatietest die eerst opgemaakt wordt. 
 
Het gaat om een kleine wijziging; de titel is aangepast en het tekstblok  op pag 5 is verwijderd;
('Combinatietest: Zwangeren kunnen ook nog kiezen voor een combinatietest (bloedonderzoek bij de zwangere + nekplooimeting bij het kind). Dit onderzoek wordt steeds minder vaak uitgevoerd en komt daarom in deze folder niet aan bod. Kijk voor meer informatie op www.pns.nl')