Vanaf 1 maart is de geheel vernieuwde e-learning voor counselors prenatale screening beschikbaar. Nieuw is dat zwangeren en de werkpraktijk van professionals centraal staan. Uiteraard zijn de wijzigingen rond de NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test) vanaf april 2023 in de e-learning verwerkt.  

In de e-learning volg je een aantal zwangeren in de verschillende onderdelen van prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap) screening onderzoek (onderzoek). De bekwaamheden voor counselors zoals die zijn geformuleerd in de kwaliteitseisen counseling prenatale screening (versie 13) vormen een centrale rol in de e-learning. Aan de hand van deze bekwaamheden begeleid je zwangeren bij het maken van een geïnformeerde keuze. De e-learning biedt feitenkennis over de onderzoeken, aandoeningen en de juridische kaders. Ook komen gesprekstechnieken aan bod. De e-learning bevat 8 modules met daarin films met counselingssituaties, interviews met zwangeren en met experts. Je sluit de e-learning af met een toets.

Alle counselors moeten deze e-learning (eens in de 5 jaar) verplicht volgen volgens de huidige bijscholingseisen. Het doorlopen van de e-learning kost in totaal ongeveer 4 uur. Dat is vrij veel om in één keer te doen. Wij adviseren je daarom de e-learning in delen te doen. Eenmaal gestart kun je vier weken inloggen.