Vanaf 1 maart is de geheel vernieuwde e-learning voor counselors prenatale screening beschikbaar. Nieuw is dat zwangeren en de werkpraktijk van professionals centraal staan. Uiteraard zijn de wijzigingen rond de NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test ) vanaf april 2023 in de e-learning verwerkt.  

In de e-learning volg je een aantal zwangeren in de verschillende onderdelen van prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap ) screening onderzoek (onderzoek ). De bekwaamheden voor counselors zoals die zijn geformuleerd in de kwaliteitseisen counseling prenatale screening (versie 13) vormen een centrale rol in de e-learning. Aan de hand van deze bekwaamheden begeleid je zwangeren bij het maken van een geïnformeerde keuze. De e-learning biedt feitenkennis over de onderzoeken, aandoeningen en de juridische kaders. Ook komen gesprekstechnieken aan bod. De e-learning bevat 8 modules met daarin films met counselingssituaties, interviews met zwangeren en met experts. Je sluit de e-learning af met een toets.

Alle counselors moeten deze e-learning (eens in de 5 jaar) verplicht volgen volgens de huidige bijscholingseisen. Het doorlopen van de e-learning kost in totaal ongeveer 4 uur. Dat is vrij veel om in één keer te doen. Wij adviseren je daarom de e-learning in delen te doen. Eenmaal gestart kun je vier weken inloggen.