U hoeft zelf meestal niets te betalen. Kijk hieronder voor meer informatie over de vergoeding en voorwaarden.

Kosten van het uitgebreide gesprek

Uw verzekeraar betaalt de kosten van het uitgebreide gesprek (counseling) over lichamelijke afwijkingen. U betaalt zelf niets. Ook geen bedrag van uw eigen risico.

 

Kosten van de 20 wekenecho

Uw verzekeraar betaalt de kosten van de 20 wekenecho. U betaalt zelf niets. Ook geen bedrag van uw eigen risico.

Voorwaarde is wel dat:

1. uw echoscopist een overeenkomst heeft met een Regionaal Centrum voor prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap ) screening onderzoek (onderzoek ). Of dat zo is, ziet u in dit overzicht: www.peridos.nl/zoek-zorgverlener

2. uw zorgverzekeraar een contract heeft met uw echoscopist. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Uw verloskundige of gynaecoloog kan u hier meer over vertellen.

 

Kosten van vervolgonderzoek

Ziet de echoscopist een aanwijzing voor een afwijking? En is er vervolgonderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen? Dan vertelt de echoscopist, verloskundige of gynaecoloog welk vervolgonderzoek u kunt krijgen.

De kosten hiervan betaalt uw zorgverzekering. Deze zorg zit in het basispakket. Voor een uitgebreide echo (GUO geavanceerd echoscopisch onderzoek (geavanceerd echoscopisch onderzoek )) betaalt u meestal geen bedrag van uw eigen risico. Voor een vruchtwateronderzoek soms wel. Vraag dit aan uw zorgverzekeraar. De deskundige van het Centrum voor Prenatale Diagnostiek kan u ook meer vertellen.