Je hoeft zelf meestal niets te betalen. Kijk hieronder voor meer informatie over de vergoeding en voorwaarden.

Kosten van het uitgebreide gesprek

Je verzekeraar betaalt de kosten van het uitgebreide gesprek (counseling) over lichamelijke afwijkingen. Je betaalt zelf niets. Ook geen bedrag van je eigen risico.

 

Kosten van de 20 wekenecho

Je verzekeraar betaalt de kosten van de 20 wekenecho. Je betaalt zelf niets. Ook geen bedrag van je eigen risico.

Voorwaarde is wel dat:

1. jouw echoscopist een overeenkomst heeft met een Regionaal Centrum voor prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap ) screening onderzoek (onderzoek ). Of dat zo is, zie je in dit overzicht: www.peridos.nl/zoek-zorgverlener

2. jouw zorgverzekeraar een contract heeft met je echoscopist. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

Je verloskundige of gynaecoloog kan je hier meer over vertellen.

 

Kosten van vervolgonderzoek

Ziet de echoscopist een aanwijzing voor een afwijking? En is er vervolgonderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen? Dan vertelt de echoscopist, verloskundige of gynaecoloog welk vervolgonderzoek je kunt krijgen.

De kosten hiervan betaalt je zorgverzekering. Deze zorg zit in het basispakket. Voor een uitgebreide echo (GUO geavanceerd echoscopisch onderzoek (geavanceerd echoscopisch onderzoek )) betaal je meestal geen bedrag van je eigen risico. Voor een vruchtwateronderzoek soms wel. Vraag dit aan je zorgverzekeraar. De deskundige van het Centrum voor Prenatale Diagnostiek kan je ook meer vertellen.