Kosten van het uitgebreide gesprek

Uw verzekeraar betaalt de kosten van het uitgebreide gesprek (counseling) over lichamelijke afwijkingen. U betaalt zelf niets. Ook geen bedrag van uw eigen risico.
 

Kosten van de 13 wekenecho

Als u gebruik maakt van de zorg in Nederland betaalt u niets voor de 13 wekenecho. De 13 wekenecho wordt vergoed vanuit de Rijksbegroting. Voorwaarde is wel dat uw echoscopist een overeenkomst heeft met een Regionaal Centrum voor prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap ) screening onderzoek (onderzoek ). Of dat zo is, ziet u in dit overzicht: www.peridos.nl/zoek-zorgverlener/.

De vergoeding van de 13 wekenecho is anders dan die van de 20 wekenecho. De 20 wekenecho wordt betaald door de zorgverzekering.

Uw verloskundige of gynaecoloog kan u hier meer over vertellen.
 

Kosten van vervolgonderzoek

Ziet de echoscopist een aanwijzing voor een afwijking? En is er vervolgonderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen? Dan vertelt de echoscopist, verloskundige of gynaecoloog welk vervolgonderzoek u kunt krijgen.

De kosten hiervan betaalt uw zorgverzekering. Deze zorg zit in het basispakket.
Voor een uitgebreide echo (GUO geavanceerd echoscopisch onderzoek (geavanceerd echoscopisch onderzoek )) betaalt u meestal geen bedrag van uw eigen risico. Voor een vlokkentest of vruchtwateronderzoek soms wel. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.
De deskundige van het Centrum voor Prenatale Diagnostiek kan u ook meer vertellen.