Kosten van het uitgebreide gesprek

Je verzekeraar betaalt de kosten van het uitgebreide gesprek (counseling) over lichamelijke afwijkingen. Je betaalt zelf niets. Ook geen bedrag van je eigen risico.
 

Kosten van de 13 wekenecho

Als je gebruik maakt van de zorg in Nederland betaal je niets voor de 13 wekenecho. De 13 wekenecho wordt vergoed vanuit de Rijksbegroting. Voorwaarde is wel dat je echoscopist een overeenkomst heeft met een Regionaal Centrum voor prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap ) screening onderzoek (onderzoek ). Of dat zo is, zie je in dit overzicht: www.peridos.nl/zoek-zorgverlener/.

De vergoeding van de 13 wekenecho is anders dan die van de 20 wekenecho. De 20 wekenecho wordt betaald door de zorgverzekering.

Je verloskundige of gynaecoloog kan je hier meer over vertellen.
 

Kosten van vervolgonderzoek

Ziet de echoscopist een aanwijzing voor een afwijking? En is er vervolgonderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen? Dan vertelt de echoscopist, verloskundige of gynaecoloog welk vervolgonderzoek je kunt krijgen.

De kosten hiervan betaalt je zorgverzekering. Deze zorg zit in het basispakket.
Voor een uitgebreide echo (GUO geavanceerd echoscopisch onderzoek (geavanceerd echoscopisch onderzoek )) betaal je meestal geen bedrag van jouw eigen risico. Voor een vlokkentest of vruchtwateronderzoek soms wel. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.
De deskundige van het Centrum voor Prenatale Diagnostiek kan je ook meer vertellen.