Het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu regisseert en coördineert de landelijke bevolkingsonderzoeken, waaronder de screening onderzoek op down-, edwards- en patausyndroom en het structureel echoscopisch onderzoek. Heeft u een algemene vraag? Dan kunt u een e-mail sturen naar cvb@rivm.nl.

Voor vragen over de NIPT ziet u hieronder waar u terecht kunt. Voor overige vragen neemt u contact op met de Regionale Centra .

Correspondentieadres

RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Centrum voor Bevolkingsonderzoek (CvB Centrum voor Bevolkingsonderzoek )
Postbus 1
3720 BA Bilthoven

Bezoekadres

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721 MA Bilthoven

Bent u verloskundig zorgverlener en heeft u een vraag over de NIPT niet-invasieve prenatale test ? Kijk dan eerst of u het antwoord vindt bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet bij? Kijk dan hier waar u met uw vraag terecht kunt: 

 • Organisatie en logistiek van de Prenatale Screening: bij het Regionaal Centrum in uw regio.
 • Peridos: de antwoorden op veelgestelde vragen staan op www.peridos.nl. U vindt daar ook handleidingen en contactgegevens voor uw overige vragen over Peridos.
 • Medisch-inhoudelijk: bij het Centrum voor Prenatale Diagnostiek in uw regio.
 • De uitslag van de NIPT: bij het NIPT-laboratorium waar uw regio bij is aangesloten.
  • Voor de regio’s SPSAO, Regionaal Centrum VUmc VU Medisch Centrum Amsterdam, SPSNN en SPSRU: NIPT-laboratorium Amsterdam (VUmc), Telefoon: 020-44 40 747 (secretariaat Genoomdiagnostiek), E-mail: NIPT_KlinGen@amsterdamumc.nl
  • Voor de regio’s SPN en Regionaal Centrum Zuidoost Nederland: NIPT-laboratorium Maastricht (MUMC+), Telefoon: 043 -387 1345 (Laboratorium Klinische Genetica, Maastricht UMC Universitair Medisch Centrum+), E-mail: NIPT@mumc.nl
  • Voor de regio’s RCNZH en SPSZN: NIPT-laboratorium Rotterdam, Telefoon: 010-7038995, E-mail: loket.klinischegenetica@erasmusmc.nl
 • De betaling van de NIPT: de antwoorden op veelgestelde vragen staan op www.NIPTbetalen.nl. U vindt daar ook contactgegevens voor uw overige vragen over de betaling.
 • De bloedafnamelocaties en NIPT-laboratoria: op www.meerovernipt.nl vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Op deze site staat ook een contactformulier. U kunt dit gebruiken voor uw overige vragen over de bloedafnamelocaties.

Om uw vragen rondom de implementatie van het eerste trimester SEO structureel echoscopisch onderzoek zo goed en snel mogelijk af te handelen, verzoeken wij u deze vragen te melden bij de helpdesk Peridos. Dit kan via de mail helpdesk@peridos.nl of bij vermelding van persoonsgegevens via het webformulier helpdesk via www.peridos.nl/contact.

Kijk ook bij de veelgestelde vragen over het eerste trimester SEO.

Neem voor vragen over de wetenschappelijke studie contact op met de IMITAS onderzoeksgroep via www.13wekenecho.org.