Er zijn verschillende middelen en materialen die je als professional kunt gebruiken voor het verdiepen of verbreden van je kennis of die je kunt inzetten om de zwangere te informeren.  

Folders 

De Nederlandstalige, gedrukte versies zijn te bestellen via de webshop. Je kunt de folders ook downloaden. Daarnaast zijn van de folders vertaalde versies online beschikbaar. 

Deze folders worden twee keer per jaar vernieuwd en gedrukt. Wij adviseren daarom geen grote voorraden van de folders te bestellen. 

Animatievideo's 

De ondertitelde versie van de video’s kun je gebruiken op een wachtkamerinformatiescherm.  

Informatiekaart 

Je kunt als counselor de Informatiekaart gebruiken tijdens het counselingsgesprek over prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap) screening onderzoek (onderzoek). De kaart kan helpen om de informatie voor de zwangere toegankelijker te maken.  De kaart is bedoeld om het gesprek te ondersteunen, niet om mee te geven aan de zwangere. De informatiekaart is te bestellen via de webshop.  

Websites 

  • De wetenschappelijke studie naar de 13 wekenecho (IMITAS): www.13wekenecho.org 
  • Meer informatie over het eerste trimester SEO structureel echoscopisch onderzoek (structureel echoscopisch onderzoek) en Peridos: www.peridos.nl/seo. Hier staan ook de toestemmingsformulieren. Voor zwangeren van 15 jaar en jonger is er een apart toestemmingsformulier en zo nodig een machtigingsformulier IMITAS

Revisiehistorie

Versie Datum Samenvatting wijziging