Een opleiding tot SEOstructureel echoscopisch onderzoek -echoscopist wordt erkend als deze voldoet aan de landelijke kwaliteitseisen. De Regionale Centra toetsen of de opleidingen voldoen aan de kwaliteitseisen voor de opleiding tot echoscopist.
 

Opleiding eerste trimester SEO-echoscopist

Bij het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-CvBCentrum voor Bevolkingsonderzoek zijn de volgende eerste trimester SEOstructureel echoscopisch onderzoek echoscopieopleidingen erkend:

In de periode maart tot en met juni 2021 werd de eerste lichting eerste trimester SEO-echoscopisten opgeleid. Als onderdeel van de scholing werden twee webinars georganiseerd. Het algemene webinar  kunt u terugkijken:

Het verdiepende webinar kan alleen worden teruggekeken als u zich had ingeschreven. U heeft daarvan persoonlijk een terugkijklink ontvangen.

Zie de studiehandleiding voor meer informatie over de scholing voor eerste trimester SEO-echoscopisten.

Kwaliteitsovereenkomsten

Echoscopisten die alle voor hen verplichte opleidingsonderdelen tot eerste trimester SEO-echoscopist met goed gevolg hebben doorlopen, krijgen van het opleidingsinstituut een certificaat. Met dit certificaat kunnen zij een kwaliteitsovereenkomst voor het eerste trimester SEO aanvragen bij het Regionaal Centrum.

Meer informatie

Opleiding tweede trimester SEO-echoscopist

Bij het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-CvBCentrum voor Bevolkingsonderzoek zijn de volgende tweede trimester SEOstructureel echoscopisch onderzoek echoscopieopleidingen erkend:

Meer informatie