De NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test ) bloedafnameorganisaties zullen vanaf 1 april 2023, opnieuw of voor het eerst, de bloedafname uitvoeren voor de NIPT. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de invoering van de NIPT als onderdeel van het reguliere programma voor prenatale tijdens de zwangerschap (tijdens de zwangerschap ) screening onderzoek (onderzoek ) in volle gang. Op deze pagina vinden bloedafnameorganisaties de laatste acties, activiteiten en ontwikkelingen. 

Nieuws en updates

Elke maand ontvangen de bloedafnameorganisaties de NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test ) Update, daarin staat welke zaken ze moeten regelen om de bloedafname vanaf het begin soepel te laten verlopen. Bekijk de NIPT Updates.

Online bijeenkomsten

Op 17 januari en 7 maart 2023 vinden online informatiebijeenkomsten plaats. Medewerkers van bloedafnameorganisaties krijgen dan praktische informatie én kunnen al hun vragen stellen. Ook kun je de bijeenkomsten tergkijken. Ga naar het overzicht.